Rehberlik bireyin yetenekleri, becerileri ve ilgileri, tutumları, kişisel ve grup içindeki duygusal problemleri konusunda kendisini daha iyi anlaması, kendi kendine kararlar alabilmesi ve var olan problemlerini çözebilir hale gelmesini hedefleyen çalışmalar yapılmasıdır.

Rehber hizmetlerinde gizlilik, işbirliği, süreklilik, güven, , kişi haklarına saygı ve bireysel farklılıklara saygı ilkeleri benimsenerek gönüllülük kapsamında çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Okulumuzun Ortaokul Rehberlik Servisin de aktif olarak yürütülen bazı hizmet alanlarımız;

Bireysel Rehberlik

Grup Rehberliği

Eğitsel Rehberlik

Mesleki Rehberlik

Kişisel-Psikolojik Rehberlik

Bu çalışmalar süresince verilen rehberlik hizmetlerinin başarıya ulaşabilmesi için öğrencinin eğitimi ve psiko-sosyal gelişiminde etkili olan Öğrenci-Sınıf Rehber Öğretmeni- Veli- Rehberlik Servisinin işbirliği temel prensibimizdir.