Değerli veliler,

Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kartal Anadolu Lisesi; hızla değişen ve birkaç yıl sonrasının bile zor tahmin edilebildiği dünyamızda; ayakta kalabilen, öğrenen, sorgulayan, sorumluluk alan gençler yetiştirmeyi hedef olarak seçmiştir. Günümüz çocukları bizden farklı düşünmekte, teknolojik gelişmeler ve dijital mucizelerle birlikte büyümektedirler. Okulumuz da çocuklarımızı bu bağlamda geleceğe hazırlamaktadır.

Günümüzdeki değişimler Türkiye’nin geleceği olan gençleri yetiştirirken, biz eğitimcilerin de kendisini sürekli olarak geliştirmesini ve tazelemesini öngörmektedir. Bunun ışığında, eğitimde önce insan ve kalite yaklaşımıyla büyüdük ve geliştik. Bu teşvik ve inançla her yeni Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimizin akademik, duygusal ve düşünsel açıdan gelişiminin artacağına şüphemiz yoktur.

Unutulmamalıdır ki okullar eğitim öğretim kurumlarıdır, okulda başarıyı hedeflerken sadece sınav başarısına odaklanılmamalıdır. Öğrencinin bir fert olarak yetişmesi, yurduna ailesine, kendisine nasıl faydalı olabileceğini de anlaması ve kavramasının sağlanması gerekmektedir.

Hedefimiz sadece mühendisler doktorlar yetiştirmek değil, sanatçı ve sporcular da yetiştirmektir. Çıktığımız bu uzun ve zorlu yolda okulumuz sürekli kendini yenileyerek ulaştığı her hedeften sonra yeni hedeflere yelken açacak ve Büyük Önderi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün kendisine gösterdiği hedeflere koşacaktır.

En derin saygı ve sevgilerimle
Kubilay KIZILTAŞ