9. Sınıf ve 10. Sınıf Eğitimi

"Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya" derslerinde öğrencilerin konuları tam öğrenmeleri, Lise son sınıfta girecekleri üniversite sınavlarında 9. ve 10. sınıf konularıyla ilgili gelecek sorulara hazırlıklı olmaları temel amaçtır.
 
Öğrencilerin okul başarılarını artırmaya yönelik not yükseltme çalışmaları yapılır.
 
Lise öğrenimine Fen Bilimleri’nde başlayan öğrencilerin İngilizce’yi iyi derecede konuşup yazabilmeleri için özel programlar uygulanır, her hafta düzenli olarak ek çalışmalar yapılır.
 
9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin bireysel yeteneklerinin (müzik, resim, spor, tiyatro, satranç...) gelişmesi için okul dışı kurumlarla işbirliği yapılır; sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenir.

 

11. Sınıf Eğitimi

11. sınıf öğrencilerinin okul başarısı LYS başarılarının da ölçüsü olacaktır. Bu nedenle 11. sınıf konuları ayrıntılı olarak anlatılır, düzenli konu tekrarlarıyla öğrenilenler pekiştirilir.

11. sınıflar üniversite sınavındaki tercihlerine göre FM (Sayısal) ve TM (Türkçe-Matematik) olmak üzere 2 gruba ayrılır, ders programları seçtikleri alana göre düzenlenir.

11. sınıf öğrencilerine, hafta içi ders bitiminde ve yıllık çalışma takviminde belirlenen Cumartesi günleri üniversite sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılır, YGS-LYS deneme sınavları ve bölüm sınavları uygulanır.

 

12. Sınıf Eğitimi

12. sınıf programımız YGS-LYS hazırlık programıdır. Sınıflar, öğrencilerin üniversite sınavındaki tercihlerine göre FM (Sayısal) ve TM (Türkçe-Matematik) olmak üzere iki gruba ayrılır. TS (Sosyal) öğrencilerine yönelik ek çalışma yapılır.
 
12. sınıflarda okullar açılmadan bir hafta önce derslere başlanır. Hafta içi programına ek olarak Cumartesi günleri YGS-LYS hazırlık çalışmaları yapılır. Ayrıca yarıyıl tatilinin ilk haftasında da YGS-LYS hazırlık programı uygulanır.
 
12. sınıf öğrencilerine, üniversite sınavlarına hazırlık amacıyla tüm YGS ve LYS konuları anlatılır.
 
Fen Bilimleri Lisesi’nde 12. sınıf ders programları öğrencilerin alanlarına göre (Tıp, Mühendislik, Hukuk, Uluslararası İlişkiler...) düzenlenir. Öğrenci, üniversite sınavında kullanmayacağı alan dışı bilgilerle yorulmaz.
 
Öğrencilerin üniversite sınavlarında istedikleri sonuca ulaşmaları için Fen Bilimleri Dershanesi’nin Üniversiteye Hazırlık Programı uygulanır ve Fen Bilimleri Yayınları kullanılır.