Değerli Velilerimiz,

Atakent Fen Bilimleri Okulu, Atatürk İlke ve Devrimleri'ne sahip çıkan, laik Cumhuriyet'in kazanımlarını benimseyen, yeniliklere, çağdaş yaklaşımlara ve değişimlere açık olan, bireysel farklılıkların farkında olarak, herkesin tek ve özgün olduğunu, hem öğrenme, hem de sosyal gelişim alanlarında kabul eden, bir eğitim kurumu olarak 2018-2019'da Eğitim-Öğretime başlamıştır.

Nitelikli eğitim kadromuz rehberliğinde öğrencilerimizi, çağdaş, eleştirel, empatik düşünme becerilerine sahip, öz güveni ve özsaygısı gelişmiş, sorun çözme becerisi güçlü, çözüm odaklı, bireysel farklılıkların bilincinde, sorumluluk sahibi, zamanı etkili ve doğru yönetebilen, iç disiplini gelişmiş, bilgiyi kullanıp yerine yenisini koyabilen, değiştirebilen dönüştürebilen, yenilikçi, yaratıcı, doğaya ve tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, çevre sorunlarına duyarlı, evrensel düşünüp yerel uygulamalar ve değerlendirmeler yapabilen iki yabancı dili etkin kullanabilen, sanata değer veren, estetik kavrayış sahibi, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, bütün yönleriyle gelişmiş "Yaşam Yaratıcıları"nı yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Doğru akademik takiple sınıf ve yaş düzeyine uygun ölçme araçlarıyla ölçümlediğimiz sonuçlara göre öğrencimizde gördüğümüz eksik ve tamamlanması gereken kazanımlara ya da bireysel olarak geliştirilmeye açık alanlarına yönelik düzenlediğimiz ATP ( AKADEMİK TAKİP PROGRAMI) çalışmalarıyla öğrencilerimizi en üst düzeye çıkarabilmekteyiz. Ortaokul ve Lise düzeyindeki öğrencilerimize yoğun ve düzenli yapılan ATP'ler, düzenli hafta sonu kursları, LGS kampları ve bireysel çalışma programları ile daha da yoğunlaştırılmış bir çalışma programına dâhil edilerek öğrencilerin hedeflediği başarılara ulaşması desteklenmektedir.

Daha güzel ve başarılı yıllara birlikte imzamızı atmak dileğiyle...

HAKAN TAŞPULAT