Ataşehir Fen Bilimleri Ortaokulu World Scholar’s Cup’ta

World Scholar’s Cup kulübü öğrencilerimiz, 29-30 Mart 2019 tarihlerinde Koç Okullarında düzenlenen, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin hem öğrenip hem de eğlenerek yarıştığı World Scholar’s Cup turnuvasına katıldılar. Farklı şehir ve ülkelerden gelen katılımcıların olduğu turnuva oldukça renkli geçti.

     Dünyanın sayılı uluslararası turnuvalarından biri olan World Scholar’s Cup’ın İstanbul ayağına Türkiye’nin farklı şehirlerinden toplam 52 takım katıldı. İzmir, İstanbul, Mersin ve Ankara’dan 500’ün üzerinde öğrencinin katıldığı World Scholar’s Cup’ta öğrenciler; Scholar’s Bowl, Team Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Challenge gibi kategorilerde İngilizce dil yeteneklerini, genel kültür bilgilerini, eleştirel düşünme becerilerini ve yaratıcılıklarını sergilediler.

     Turnuvanın bu  yılki teması “A World on the Margins / Sınırda Bir Dünya” idi. Öğrencilerimiz bu temayla ilgili münazaraya katıldılar. Ayrıca bilim ve teknoloji, sanat ve müzik, edebiyat, tarih ve sosyal bilimler alanlarındaki soruları cevapladılar. Rekabetten çok takım çalışmasının ön planda olduğu bir öğrenme şenliği formatında gerçekleştirilen tüm bu etkinlikler esnasında öğrencilerimiz, öğrenirken keyifli anlar yaşadılar.

     Toplam 12 öğrencinin yer aldığı 4 takımdan oluşan ekibimiz, World Scholar’s Cup elemelerinde bireysel olarak kazandıkları başarılar dışında 12 altın 31 gümüş olmak üzere toplam 43 madalya kazandı. Öğrencilerimiz, dereceye giren takımların davet edildiği Global Round’a gitme hakkı kazanarak da bizleri gururlandırdılar.

 

World Scholar’s Cup Nedir?

     Dünyada kırktan fazla ülkede gerçekleştirilen “World Scholar’s Cup” (Dünya Bilginler Kupası) 2007 yılından bu yana düzenlenmektedir. Organizasyonun amacı geleceğin liderlerine dünya çapında bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları becerilerini ve güçlü alanlarını  keşfetmelerine olanak sağlamaktır. Odaklanılan en önemli konu ise farklı kültürleri bir araya getirerek bugün ve geleceğe dair fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp kompozisyon yazdırmaktır.

     World Scholar’s Cup turnuvasında, üç öğrenciden oluşan takımlar halinde yarışılır. Turnuva, dört temel bölümden oluşmaktadır: The Scholar’s Challange, Collaborative Writing, The Team Debate ve The Scholar’s Bowl. Bu bölümlere ek olarak bazı turnuvalarda sosyal ve akademik bölümler de  yer alabilmektedir. 

     Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bölgesel turnuvada derece alan takımlar, Global Round’a gitmeye hak kazanırlar. Bu turnuvada da başarılı olanlar, her yıl Kasım ayında Yale Üniversitesinde düzenlenen “Tournament of Champions”a (Şampiyonlar Turnuvası) katılma hakkını elde ederler.

Detaylı bilgi için: http://www.scholarscup.org/

Fotoğraflar için tıklayınız.