Pi Günü Etkinlikleri

Tüm dünyada her yıl 14 Mart’ta kutlanan Pi Günü, bu yıl da okulumuzda farklı etkinliklerle kutlanmıştır. Bu etkinlikler kapsamında: 4. sınıf öğrencilerimiz harf, sayı ve resimleri bir arada kullanarak kelimeleri oluşturmaya ve bulmaya dayanan zeka oyunu olan resfebe etkinliğinde kendi pi resfebelerini yapmışlardır.  5.sınıf öğrencilerimiz Cristian Vasile adlı sanatçının Pi sayısından ilham alarak yaptığı sanat eserlerinden birini yapmıştır. Öğrencilerimiz; pi sayısının basamaklarındaki rakamları, belirledikleri renklere göre birleştirerek ortaya pi sayısının güzelliklerinden birini daha çıkarmışlardır.   6.sınıf öğrencilerimiz; art arda gelen kelimelerin harf sayıları pi sayısının ardışık basamaklarından oluşan yazılar üretmeye dayanan Pilish yöntemi ile belirledikleri konularda şiir yazmışlardır. 7.sınıf öğrencilerimiz;  pi sayısının matematikte kullanıldığı alanlara ait görselleri resimleyerek matematik panosu hazırlamışlardır. Tüm öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar okul içerisinde sergilenmiştir.

Fotoğraflar için tıklayınız.