Mehmet Akif Ersoy Ve İstiklal Marşı’nın Kabulü

12 Mart 2019 Salı günü okulumuzun konferans salonunda düzenlenen törende İstiklal Marşı’nın yazılma ve bestelenme süreci öğrencilerimiz tarafından tiyatral bir şekilde anlatılmıştır. Törende İstiklal Marşı’nın  tümü 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz tarafından  hep birlikte okunmuştur.

Törende Mehmet Akif Ersoy anılmış ve yazarın hayatı anlatılırken özellikle İstiklal Marşı’nı yazma konusundaki tutumuna dikkat çekilerek vurgu yapılmıştır.

Fotoğraflar ve videomuz için tıklayınız.

Mehmet Âkif Ersoy

Arama kısmına atla
Mehmet Âkif Ersoy
Mehmet Akif.jpg
Doğum Mehmed Ragîf
20 Aralık 1873
İstanbulOsmanlı İmparatorluğu
Ölüm 27 Aralık 1936 (63 yaşında)
İstanbulTürkiye
Meslek Şairmuharrirbaytarmuallimmilletvekili
Milliyet Türk
Dönem Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi


İmza

Mehmed Ragîf, daha sonra Mehmet Âkif Ersoy (20 Aralık 1873 - 27 Aralık 1936), Arnavut kökenli Türk şairveteriner hekimöğretmenvaizhafız, Kur'an mütercimi ve siyasetçi.

Mehmet Âkif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılır. İstiklâl Marşı'nın yanı sıra Çanakkale DestanıBülbül ve 1911-1933 yılları arasında yayımladığı yedi şiir kitabındaki şiirleri bir araya getiren Safahat en önemli eserlerindendir. II. Meşrutiyet döneminden itibaren Sırat-ı Müstakim (daha sonraki adıyla Sebil'ür-Reşad) dergisinin başyazarlığını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM'de yer almıştır.